Berlin, Berlin

Drágáim, nektek otthon, hogy hogy megy itt kinn nekem a nagyvilági élet sűrüjében. Már akit érdekel...

Friss topikok

  • gIzA: szerintem jó diák vagy:) (2010.04.01. 13:16) Ithhon Otthon
  • gIzA: az igazat megvallva egy kicsit tényleg antiszociális vagyok.... DE ablakot nyitni viszont nagyon i... (2009.04.06. 08:06) Enyje benyje :)
  • Tündérkirálykisasszony: No az enyém se marad le sokkal :D (2008.12.16. 23:40) Holnapholnapholnap
  • Tündérkirálykisasszony: Láttam láttam :D Dárdáji a helyi kiejtés :) Szerintem azt hiszik mikor valaki Dárdairól beszél a t... (2008.12.12. 10:07) Herta
  • Rita néni: Szia Lindám! Tegnap beszélgettünk anyával, így most tudok Rólad. Ez egy próba levél. Az email cím... (2008.12.03. 17:25) Első lépések...

Valami más. -part1:közlekedés-

2008.09.12. 22:08 | Tündérkirálykisasszony | 3 komment

Még egyenlőre nem sikerült rájönnöm, hogy hogy is kell ide képet feltölteni. Ha megtalálom biztos érdekfeszítőbb lesz a téma, de azért megpróbálom pontosan elmesélni a dolgokat... Egyszer volt, hol nem volt nagyon nagyon messze ahol a kismalac lakott :) Najó, nem olyan messze csak itt Berlinben. Szóval 900 km, de azért néha többnek tűnik. Az autósról csak annyit, hogy itt mesélni kell a reggeli ordibálós, idegeskedős ráeszmélős meginn bedugult a bevezető hangulatot. :D Tévhit, hogy emeletes buszok London sajátosságai, na jó itt sárgák, de a lényeg lényeg, leszállás előtt küzdheted le magad a csigalépcsőn. YESYES! Van egy vonal ahol olyan sárga csuklosbuszvan mint nálunk Hegy u.-on. Jaj neeee üldöz a VOLÁN :D Vagy mégsem? Minden buszon van lehetőség, hogy mozgássérültek utazzanak, és ezt ki is használják. Ha fel szeretne szállni egy kerekesszékes, a sofőr kiszáll lenyitja a padlot, segit, padlo vissza, busz indul.  A metrószerűségek, ami itt ugye U-Bahn néven fut minden egyes megállója Deáktérszerű labirintus, azonban minden ki van táblázva, mindenki kedvéért. :) Ha rossz buszra szálsz és nézel bután a végállomáson , hogy hol is vagy a sofőr megkérdezi, hogy nem jo az irány? Hova mennél?... Na nem mintha... Nem. Mesélték ;) Segítőkész automatákból tudunk minimum 5 nyelven jegyetvásárolni mikor nekiindulunk a nagyvilágnak. Mindenhol infok tömkelege, hangosbemondó, térképek, világító táblák mikor mi hova. Aranyos kis telefonokon keresztül tudhatjuk meg ha véletlen eltévedtünk volna -ami ugye a 9 U-Bahn és még 9 S-bahn vonalnál és rengeteg buszjáratnál előfordulhat- hogy hol vagyunk és mivel, hova is megyünk valójában. Még nem ismerkedtem közelebbről a szerkezettel, van a legfontosabb 3-4 ponthoz biztos útvonal, mindig azon megyek, nehogy ne lássam át a rendszert. Ezenfelül a táskám állandó utasa lett a Berlin térkép, ugyhogy anyukám ne félts, ha legkedvencebb Schmidt Annánk megoldotta, (nembántásból! :) ) biztos én is hazakeveredek mindig valahogy. A kalauzok itt nem karszalagos egyenruhás dizájnba léteznek őrrel, rendőrrel, ugyanolyan hétköznapi viseletben vannak, mintha most jöttek volna sulibol, munkábol, csak ha ő felmutat egy kártyát amin egy szám van, akkor jobb ha te is. Nemtudom pontosan hogy mit és hogy de a miért megvan:D Mikor először és eddig utoljára ilyennel volt dolgom kicsit elbambultam és csak azt vettem észre h "009- ellenőr" kártya a szemem előtt. Néztem gyorsan h a melettem ülő mitis csinál a "0010-ellenőr" láttán és hasonlóan cselekedtem :D bérlet elő, köszönöm köszönöm, mosoly, további szép napot, viszont. :) Nemtudom mennyire ellenszenvesek is tudnak lenni, még nemláttam büntetési eljárást, csak mosolyt, de egyenlőre olybá tűnik nem is nagyon fogok.  Szóval ez itt kicsit más.

A bejegyzés trackback címe:

https://linduse.blog.hu/api/trackback/id/tr72660996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gizella 2008.09.17. 21:57:36

Drágám!
Nem tudok ma rólad semmit!!
Hol vagy? Linda hol vagy ?Gyere, gyere írj már!
Remélem nem a sok U-Bahn és S-Ban között bolyongsz!
Vagy a Volán kerget?

Írj! Puszillak Anya

bymby · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/660996 2008.09.18. 19:58:32

Na végre én is itt vagyok shaje!!!
süti beállítások módosítása